Tips

Drop madlavning, og bestil takeaway – uden dårlig samvittighed

Det går for godt i Danmark. Politiske stridigheder er blevet et spørgsmål om petitesser, og hvor man før i tiden stod ansigt til ansigt i bybilledet med partiflag og valgplakater, går dagligdagens debat i højere grad ud på, at vi skal kommentere på hinandens madlavning og motionsaktiviteter.

Og det er bestemt både godt og skidt. For selvom det er prisværdigt, at vi ikke har travlt med at råbe ad hinanden og deltage i blodige politiske slagsmål, er det måske lige så bekymrende, at vi bruger mere og mere tid på at kommentere på, hvad naboen, veninden eller kollegaen spiser til aftensmad.

Men behøver man overhovedet at deltage i den ”nye” samfundsdebat, og skal man overhovedet tage højde for, hvad der er en ”uacceptabel madkultur?” Nej, det skal vi ikke. Vi viser vejen til den nemme løsning i denne artikel. Det er måske ikke diætistens anbefaling, men det er bestemt en løsning, der gør hverdagen nemmere – og din madoplevelse sødere.

Takeaway er ikke et tabu

Mange forbinder takeaway med et usundt alternativ til det hjemmelavede måltid. Men det passer faktisk ikke altid – medmindre takeaway alene består af friturestegt kylling og pomfritter. For faktisk har man rig mulighed for at vælge en takeaway-menu med både grøntsager og sunde proteinkilder. Og det er ikke dyrere end det fedtede alternativ fra den lokale grill. Du kan se mere her.

Takeaway er sundere på andre måder

Foruden at være nemt kan takeaway også være sundt på så mange andre måder. Faktisk kan det være lige så sundt, som friture er usundt, hvis madlavning i hverdagen ellers kræver tid og kræfter, som allerede er brugt på arbejde og familie. Og selvom det rent fysisk er vigtigt, at man får en varieret kost, er det mindst lige så vigtigt, at man husker at være der for sin familie.

Takeaway kan være med til at gøre hverdagen nemmere, og hvis du allerede har et problem med at få hverdagen til at hænge sammen, er det uden tvivl værd at kigge nærmere på muligheden for et sundt takeaway-måltid. Og så kan du koncentrere dig om at være hos din familie – og måske finder du ud af, at maden også er lidt bedre, når den er lavet af professionelle.