Tips

Gå ikke ned på udstyr i køkkenet

Mange mener, at det er vigtigt at have et godt køkken, hvis lysten til at lave mad skal sparkes i top. Og det har de ret i. Men det er mindst lige så vigtigt at fylde sit køkken med det rette udstyr. Vil du lave sund, god og nærende mad i en travl hverdag, er det en god ide at have gode gryder og masser af udstyr. Læs her hvorfor.

Gryden er din bedste ven!

Kødet skal svitses, og grøntsagerne skal koges. Det lyder måske simpelt, men med gamle, slidte gryder kan det hurtigt blive en besværlig opgave. Der skal store mænger olie eller margarine til, hvis ikke maden skal brænde på. Og det harmonerer ikke ligefrem med din oprindelige tanke om at lave sund og nærende aftensmad. Jo mere slidt gryden er, jo sværere bliver det at lave mad i den, uden det brænder på. Det gør heller ikke ligefrem den efterfølgende rengøring nem. Derfor lærer de fleste hurtigt, at en god gryde er enhver madelskers bedste ven.

Hvis du har haft de samme gryder i mange år, er det ikke sikkert, du synes, de gør madlavningen besværlig. Men det er sandsynligvis fordi, du har vænnet dig til det. Prøver du en ny gryde, kan du med garanti mærke en kæmpe forskel. Du kan lige så godt få skiftet gryderne ud med det samme – du vil uden tvivl elske investeringen.

Der findes mange forskellige gryder. Nogle er store, andre små. Nogle er dyre, andre billige. Men hver gryde har sit helt eget formål. Her på redaktionen er vi vilde med Le Creuset og deres støbejernsgryder, som de har lavet siden 1925. Støbejernsgryder er især uundværlige for dig, der elsker at lave simreretter. Det holdbare materiale sørger nemlig for optimal fordeling af varmen i gryden – og det sikrer lækre, møre retter, som dine gæster ville elske at få serveret. Gryderne fra Le Creuset kan bruges på alle komfurer, og de er designet i en flot retro-stil. Du kan med fordel kigge nærmere på det store udvalg af Le Creuset. Linket sender dig videre til en masse forskellige kvalitetsprodukter, som med garanti vil gøre din tid i køkkenet lidt sjovere.

Udforsk nye retter og udvid din kulinariske horisont

Når du skal lave god, sund og nærende mad i køkkenet, er det vigtigt at have masser af udstyr. Mange kan ikke nøjes med en enkelt gryde eller to. Der skal være forskellige gryder til forskellige formål, og det kan Le Creuset hjælpe med. De sælger gryder i alle størrelser og former. Med Le Creuset gryderne i skabet kan du altså nemt fremtrylle lige det, du havde i tankerne.

Sørg også for, at dit resterende udstyr er i orden. Der findes en masse forskelligt køkkenudstyr, som effektivt hjælper dig med at tilberede sund mad i en travl hverdag. Søg eksempelvis på nettet, og se det store udvalg af redskaber, der snitter, hakker og skærer grøntsager og frugter for dig. Det giver dig mulighed for at spare tid i køkkenet, men samtidigt servere sunde måltider til dig selv, familien eller gæsterne. Mangler du inspiration til den nærende madlavning, kan du med fordel gå på jagt i forskellige kogebøger. Følg ovenstående link, og tag et kig på kogebogen fra Le Creuset med lækre middelhavsretter, som kan tilberedes i støbejernsgryderne.