Mad

Trends i køkkenet 2018

Som årerne går, kommer der hele tiden nye trends til. Dette gælder også i køkkenet, hvor nye madretter ser dagens lys, måder at bage på bliver populære og specielle retter bliver ved med at falde i manges smag. Typisk har de forskellige trends i køkkenet noget med årstiden at gøre – og dette er klart. Man bliver inspireret af vejret, naturen og årstidernes farver, hvilket følgelig sætter sit præg på køkkenet.

Men hvad er de populære trends i køkkenet lige nu? Dette kan du få svar på i denne artikel, hvilket måske kan give dig inspiration til at kreere en masse spændende og moderne madretter i dit eget køkken.

Saftkogeren til hygge og samvær

Det er efterhånden mange år siden, at saftkogeren kom på markedet, men den er igen blevet et populært køkkenredskab i de danske hjem. Derfor finder flere og flere saftkogeren frem, hvor de skønneste safte kreeres. Du kan f.eks. koge sunde grøntsags- og frugtsafte, som i den grad er smagfulde.

Det fantastiske ved at koge din egen saft er, at du er sikker på, at slutproduktet ikke tilsættes en masse unødvendige stoffer. Du får lige præcis den saft, som du gerne vil have, og du kan endda også selv bestemme, hvor meget sukker de forskellige safte skal indeholde. På denne måde kan du lave søde safte til den søde tand, eller du kan lave supersunde safte uden sukker.

Ønsker du at blive klogere på, hvilke typer saftkogere du kan købe, kan du læse meget mere om saftkogere på denne side.

Den æstetiske og nemme opskrift – one pot pasta

Pastaretter er altid en klassiker. De er velsmagende, og så er de yderst nemme at lave, hvilket er et plus for mange familier. Derudover får du også god mulighed for at variere dine retter, da du kan lave alverdens pastaretter. Den seneste form for pastaret, der også er en af de mest populære, er ”one pot pasta”. Her kommer du blot alle ingredienserne i en gryde, hvorefter du tilbereder maden på kort tid. Dette er virkelig nemt.

Udover at være en nem og velsmagende ret er one pot pasta også særdeles æstetisk. Retten ser virkelig flot ud, og er du derfor tilhænger af flotte madbilleder på Instagram og Facebook, bør du uden tvivl kaste dig ud i denne ret. Sørg for at tage det flotte billede, lige inden du koger tingene sammen, da retten her vil se mest indbydende ud.

Du kan f.eks. lave one pot pasta med chorizo. Her skal du bruge spaghetti, hakkede tomater, friske basilikumblade, løg, hvidløg, cherrytomater, squash, oregano, chorizo pølse, grøntsagsbouillon, olivenolie, chiliflager, salt og peber. Du kommer blot det hele i gryden, hvorefter retten tilbereder sig selv.

Lav dine egne is og vær kreativ

En kold is efter en lang arbejdsdag eller skoledag er aldrig en dårlig idé. Du kan selvfølgelig købe færdiglavet is, men hvad er det sjove i det? Det er meget sjovere at lave sine egne is, hvor man virkelig kan være kreativ og eksperimentere med ingredienserne. Selvom sommeren er forbi, kan man sagtens lave hjemmelavede is endnu og forkæle maven.

Kast dig ud i en brombæris med hvid chokolade. Her skal du bruge brombær, rørsukker, vaniljestang, vand, piskefløde, sødmælk og hvid chokolade. Denne type is er perfekt til efteråret, da brombærrets højsæson er september.

Prøver du at holde den sunde linje, kan du sagtens lave sunde is. Ved blot at skære en cantaloupe-melon eller vandmelon ud i små firkantede stykker, vil du kunne stikke en ispind deri og fryse stykkerne ned. For at gøre isen lidt mere lækker kan du eventuelt dyppe toppen af isen i tempereret chokolade og vupti – nu har du en frisk, sød og velsmagende is.